Aivan tavallinen ruoka sopii kaikille

Yhteistyössä PT Akatemia

Ravitsemusta käsittelevä koulutusviikonloppu jännitti etukäteen, koska itse aihe tuntui niin monimutkaiselta ja teoriapainotteiselta. Ihan tavallisenkin ihmisen ravitsemus tuntuu joskus hieman ydinfysiikkaan verrattavissa olevalta, vaikka sen ei sitä tarvitsisi olla. Teoriapainotteinen aihe toki olikin, mutta ei yhtään niin monimutkainen kuin alkuun ajattelin.

Ennakkomateriaalina lueskeltiin valikoiden Olli Ilanderin Liikuntaravitsemusta. Pysyttiin perusjutuissa eikä lähdetty hifistelemään hiilarisyklitysten sun muiden kanssa. Ihastuin kirjaan jo sisällysluetteloa silmäillessä; ”Aivan tavallinen ruoka sopii hyvin kaikille – myös urheilijoille”, ”Kuntoilija hyötyy enemmän laadukkaammasta harjoittelusta kuin rasvaprosentin viilaamisesta”, ”Sopiva energiansaanti voidaan saavuttaa syömällä rennosti mutta suunnitelmallisesti”. Tutkimustietoon perustuvan kirjan sivuilla lähestyttiin asioita omaan järkeeni sopivalla, tarpeeksi simppelillä tavalla. Kirja on siis mielestäni kirjoitettu ”maallikkoystävällisesti” ja voisin sitä varmasti suositella kenelle tahansa ravitsemuksesta kiinnostuneelle.

Omat ajatukseni ravitsemuksesta ja ylipäätään syömisestä vahvistuivat kirjan ja viikonlopun luentojen myötä. Mun perusajatus on se, että syödään normaalisti, turhia kikkailematta, liikutaan itselle sopivalla tavalla ja se riittää. Saa herkutella eikä tarvitse rajata asioita pois, jos ei sitten terveydellisistä syistä. Jos joku asia ei toimi, sitä muutetaan ja koitetaan uudelleen. Kaikilla tämä ei toimi ja jotkut haluavat tai tarvitsevat tarkempaa viilausta syömisiinsä, mutta mielestäni tämän pohjan päälle on hyvä rakentaa omaa osaamista. Eihän salitreenissäkään rynnätä suoraan erikoistekniikoihin, miksi siis syömisessä?

Samalla järkiteemalla jatkettiin myös kolmipäiväinen etäkoulutusviikonloppu kouluttajinamme Laura Toivola ja Jaakko Savolahti. Vieläkään ei alettu hifistelemään, vaan pysyttiin perusasioiden, kuten hyvän syömisen ja ravintovalmennuksen perusteiden parissa. Hyvää oppia saatiin analysoimalla toistemme ruokapäiväkirjoja ja tekemällä muutenkin ryhmätöitä. Muilta opiskelijoilta oppii melkein yhtä paljon kuin kouluttajiltakin, joten onneksi aktiivinen ajatustenvaihto onnistui myös etäyhteydellä.

Ehkä nämä ruokahommat oppii helpommin kuin ydinfysiikan, vaikka yksilöiden kanssa töitä tehdäänkin. Tästä koulusta koen saavani hyvän pohjan ja lisäkouluttautumaan tulen varmasti, on tämä syöminen sen verran mielenkiintoista hommaa.

Seuraavaksi sitten toivottavasti voimaharjoitellaan. Tsemppiä siihen minulle, en ole nähnytkään tankoa marraskuun jälkeen.

Maiju

Postaus on osa PTAkatemian personal trainer -koulutusta käsittelevää postaussarjaa. Postaukset on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä PT Akatemian kanssa.
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: