Kirjaviisautta

Yhteistyössä PTAkatemia

Viime viikonloppuna piti olla voimailemassa toisen koulutusviikonlopun merkeissä, mutta jokainen nyt varmaan arvaa mitä sille viikonlopulle kävi.

Toivottavasti päästään tammikuussa jatkamaan. Järjestin kuitenkin itelleni ihan mukavasti tekemistä tilaamalla VK-Kustannukselta kasan koulukirjoja.


Opintoja varten suositeltiin hankkimaan ainakin kolme kirjaa, mutta less is more ei taida päteä tässä tapauksessa. Yhden kirjan olin ehtinyt jo hankkia aiemmin ja nyt tilasin viisi lisää. Kovin pitkälle en vielä ole yhdessäkään kirjassa päässyt, mutta muutama sananen täytyy jokaisesta kuitenkin sanoa.

Ehkä eniten odotin Frédéric Delavierin Lihaskunto ja venyttely -kirjaa. Kirjassa on parisataa sivua lihaskuntoliikkeitä ja venytyksiä variaatioineen erittäin hyvin kuvitettuna. Jokaisen liikkeen kohdalla on mainittu työskentelevät lihakset ja ne on nimetty kuviin.

Peruuntunutta voimaharjoitteluviikonloppua voi sitten paikkailla Jukka Mäennenän ja kumppaneiden Voimaharjoittelu-opuksella. En ole ehtinyt vielä kovin montaa sivua lukea, mutta sisällysluettelon perusteella aika tykki tietopaketti on tiedossa. Jukka on myös yksi PT Akatemian kouluttajista eli ei me ihan huonossa opissa olla.

Liikkuvuusharjoittelu – hallittua voimaa ja liikkuvuutta aiheutti pienen hämmennyksen, sillä esittelytekstin mukaan se sisältää opetusvideot. Miten…? No siis QR-koodit tietenki. Teoriaa toki alkuun ja eri tasoisia käytännön harjoituksia loppuun. Löytyi myös ohjeet spagaattijumppailuun. Voisi ottaa ohjelmaan, spagaatti ei ole koskaan kuulunut omaan liikevalikoimaan. Ainaki jumppa tekis hyvää liiasta istumisesta jumiutuneille lonkille.

Liikuntaravitsemus on myös todella kiinnostava, koska onhan ruoka nyt aina mielenkiintoista. Itse olen jostain syystä vasta parin viime vuoden aikana kunnolla sisäistänyt ravinnon vaikutuksen omaan hyvinvointiin ja terveyteen, joten kinostelee oppia kaikki ja vähän päälle. Ruokajutuista meillä on tietysti tulossa oma koulutusjaksonsa, joten nälällä sitä kohti.

Liikkuva ihminen – aivot, liikuntafysiologia ja sovellettu biomekaniikka. Tää on vielä vähän mörkö. Fysiologia ja biomekaniikka on sanoina tuttuja, mutta en voi väittää, että niistä juuri mitään (vielä) tietäisin. Kirja lupaa antaa ”selkeän käsityksen ihmisen kehon toiminnasta”, joten luotto siihen ja kirja lukuun.

Juha Hulmin Lihastohtori on näistä jo tuttu juttu, mutta kävin vielä sen nappaamassa omaan olemattomaan kirjahyllyyn. Selkeä ja kattava tietopaketti voimaharjoittelusta sekä ravinnosta eli yksissä kansissa aika hyvä setti.

Eiköhän näitä lukiessa saa parin viikon joululoman kulumaan.

Maiju

Postaus on osa PTAkatemian personal trainer -koulutusta käsittelevää postaussarjaa. Postaukset on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä PT Akatemian kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: