Ensimmäiset opit

Yhteistyössä PTAkatemia

Asiakkaan tai minkä tahansa ulkopuolisen näkövinkkelistä katseltuna moni ammatti voi näyttää aika yksitoikkoiselta hommalta. Tämän hetkinen työni asiantuntijana näyttää pelkältä koneen naputtelulta päivästä toiseen (pitää kyllä paikkaansa, mutta mitähän ihmettä siellä naputellaan..?), mutta tuleeko personal trainerin työkin olemaan pelkästään asiakkaiden ohjaamista ja silloin tällöin uuden ohjelman lähettelyä?

Ensimmäisen koulutusviikonlopun oppien perusteella voisin todeta, että pelkästään noilla mainitulla kahdella työtehtävällä ei menestystä taida tulla.

Ensinnäkin, ne ohjattavat asiakkaat pitäisi löytää jostain. En oleta, että valmistumista seuraavana päivänä puhelin soi taukoamatta ja kaikki haluavat just mulle asiakkaiksi (näin toki saa käydä, saa ottaa yhteyttä!). Jotta ne ohjattavat asiakkaat löytää, pitäisi pystyä jollain tavalla tuomaan itseään esille ja erottumaan niistä kaikista muista valmentajista, jotka tavoittelevat samoja asiakkaita.

Ensinnäkin, ne ohjattavat asiakkaat pitäisi löytää jostain. En oleta, että valmistumista seuraavana päivänä puhelin soi taukoamatta ja kaikki haluavat just mulle asiakkaiksi (näin toki saa käydä, saa ottaa yhteyttä!). Jotta ne ohjattavat asiakkaat löytää, pitäisi pystyä jollain tavalla tuomaan itseään esille ja erottumaan niistä kaikista muista valmentajista, jotka tavoittelevat samoja asiakkaita.

Ennen kuin niitä asiakkaita lähtee edes etsimään, olisi varmaan ihan hyvä tietää, mitä niille myy ja millä hinnalla. Ja missä. No niin, meni vaikeaksi.

Vai menikö? No ei.

Heti alussa meidät pistettiin miettimään, mitä haluaisi personal trainerina tehdä, miten, mitkä voisivat olla niitä palveluita, joita myy ja miten itseään ja palveluitaan voisi markkinoida. En ihan heti keksi, mikä olisi parempi tapa kuin aloittaa pohdiskelut heti alkuun ja käyttää mahdolliset ideoiden sparrailukaverit hyödyksi koulutuksen aikana! Etenkin kun sparrailukavereina voi käyttää alan ammattilaisia.

Ensimmäisen viikonlopun aikana heränneet ajatukset ja ideat tulevat muuttamaan muotoaan vielä moneen kertaan, mutta ainakin peli on nyt avattu!

Maiju

Postaus on osa PTAkatemian personal trainer -koulutusta käsittelevää postaussarjaa. Postaukset on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä PT Akatemian kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: