Kuka, mitä, häh?

Yhteistyössä PTAkatemia

Tyylikkäästi blogiskeneen mukaan reilut 10 vuotta myöhässä? No mikä jottei.

Aloitin muutama viikko sitten opinnot PT Akatemiassa tavoitteena valmistua personal traineriksi kesäkuussa 2021. Samanlaista opiskelumotivaatiota ei ole mun kohdalla nähty aiemmin, joten dokumentoidaan tämä harvinaisuus sitten suoraan julkiseen päiväkirjaan. Päiväkirjan ensimmäiset sivut ovat ajalta ennen ensimmäistä koulutusviikonloppua loka-marraskuun vaihteessa, joten palataan vähän ajassa taaksepäin ja lähdetään sieltä liikkeelle

Aina välillä mielessä on käynyt ajatus pitäisiköhän palata opiskelemaan, vaihtaa alaa vai pysyä vain vanhassa ja tutussa. Fysioterapeutin opinnot ovat joskus vilahdelleet ajatuksissa, mutta hyppy täysin uuteen tuntui pelottavalta, opintojen aikainen taloudellinen puoli mietitytti sekä tietysti työllistyminen uudelle alalle. Kuitenkin oli fiilis, että jotain uutta pitäisi keksiä. Pikkuhiljaa päässä alkoi hahmottua ajatus pehmeästä laskusta uuteen personal trainer -koulutuksen kautta. Personal trainerin työ ja aiheen opiskelu kiinnosti, koulutus olisi lyhyehkö sekä suht helposti oman arkityön ohessa toteutettava. Google auki ja koulutusta etsimään.

Päivääkään en ole työskennellyt urheilun, hyvinvoinnin tai minkään alaan liittyvän parissa elämäni aikana. En ole kilpaurheilija, vaan ennemminkin kuntoilija-statuksella omaksi ilokseen treenaava. Ainoa tuntemani latinankielinen nimitys ihmisen anatomiasta on varmasti lähes kaikkien tietämä, ah niin ihana, Gluteus Maximus (oikeinkirjoitus piti tarkistaa Googlesta). Osaan salitreenin perusliikkeet ja tiedän suunnilleen miten pitäisi treenata, näistä kiitos omalle personal trainerilleni. 

Lähtökohtana personal trainer -koulutukselle on siis puhdas paperi. Tiedän ja ymmärrän asioista jonkin verran, mutta minulla ei ole vakiintunutta vahvaa mielipidettä, miksi joku asia pitäisi tehdä juuri tavalla X tai miksi tavalla Y urheilevan ihmisen pitäisi syödä tavalla Z. Olen valmis omaksumaan uutta, haluan ymmärtää asioista lisää, haluan tietää miksi asioita tehdään, kuten ne tehdään ja mikä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Puhdas paperi pohjalla tietää myös sitä, että töitä on tehtävä kovasti, jotta koulutuksesta todella jää käteen personal trainerin työhön vaadittavat työkalut ja ennen kaikkea tarvittava tietämys. 

Miten näillä spekseillä päädyttiin PT Akatemian opiskelijaksi? Minulla on hieman varautunut suhtautuminen personal trainer -nimikettä kohtaan. Joskus tuntuu, että melkein kuka tahansa voi kutsua itseään PT:ksi ja valmennella menemään. En halua olla se ”kuka tahansa”, vaan oikeasti vastuullinen ja luotettava valmentaja asiakkailleni tulevaisuudessa. PT Akatemian visio, koulutuksen sisältö ja kouluttajat saivat minut uskomaan, että tässä firmassa tehdään ammattilaisia. Jos PT Akatemian ammattilaiset kouluttajina luottavat siihen, että taviskuntoilija tulee saamaan kaiken tarvittavan osaamisen kahdeksan kuukauden aikana toimiakseen personal trainerina, ei auta kuin hypätä mukaan ja luottaa myös itse itseensä!

Opintojen etenemistä ja vielä toistaiseksi suht puhtaan paperin täyttymistä uudella tiedolla pääsette seurailemaan tietty blogin lisäksi myös Instassa @juopperinmaiju.
Let the fun begin!

Maiju

Postaus on osa PTAkatemian personal trainer -koulutusta käsittelevää postaussarjaa. Postaukset on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä PT Akatemian kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: